Søk i Bokmålsordboka og Nynorskordboka
Avansert søk
Nye visningssider
ordbokene.no kan du prøve betaversjonen av den nye visningssida til ordbøkene.
Revisjon av ordbøkene
En større revisjon av Bokmålsordboka og Nynorskordboka er i gang ved Universitetet i Bergen. Arbeidet ble påbegynt i 2018 og skal være fullført i 2023.
Les mer om Revisjonsprosjektet her.
Ein større revisjon av Bokmålsordboka og Nynorskordboka er i gang ved Universitetet i Bergen. Arbeidet starta i 2018 og skal vere fullført i 2023.
Les meir om Revisjonsprosjektet her.
Ordboka som app
Bokmålsordboka og Nynorskordboka er også tilgjengelige i appen Ordbøkene. Med appen har du ordbøkene i lomma hvor du enn er, og du kan søke i dem når du ikke har nettilgang. Appen er gratis og kan lastes ned på iPhone og Android-telefoner. Du finner appen her: Android | iOS.
Nynorskordboka og Bokmålsordboka er òg tilgjengelege i appen Ordbøkene. Med appen har du ordbøkene i lomma kvar du enn er, og du kan søkje i dei når du ikkje har tilgjenge til nettet. Appen er gratis og kan lastast ned på iPhone og Android-telefonar. Du finn appen her: Android | iOS.
Lisens og opphavsrett
Bokmålsordboka og Nynorskordboka er nå tilgjengelige på åpen lisens. Likevel er innholdet i ordbøkene beskyttet av lov om opphavsrett til åndsverk. For mer informasjon se her.
Bokmålsordboka og Nynorskordboka er no tilgjengelege på open lisens. Likevel er innhaldet i ordbøkene verna av lov om opphavsrett til åndsverk. For meir informasjon sjå her.